رسانه‌های اسرائیلی: نتانیاهو هفته آینده راهی واشنگتن می‌شود غریب آبادی: پیشنهاد یک مسیر جدید برای ورود و خروج شناور‌ها را به طرف عمانی ارائه کردیم ارتش کویت: یکی از شناور‌های نیروی دریایی ما هدف قرار گرفت/ ۴ نیرو‌ی مسلح مجروح شدند سنتکام: حملات جدیدی را علیه ایران آغاز کردیم / محاصره دریایی از ساعت ۴ بعدازظهر به وقت شرق آمریکا اجرایی خواهد شد ادعای آکسیوس: دستور ترامپ به نتانیاهو برای خروج نظامیان اسرائیل از سوریه و لبنان شد نتانیاهو ایران را تهدید کرد ترامپ: در تلاش برای تأمین امنیت هرمز هستیم؛ به نفت منطقه نیاز نداریم! پایگاه نظامی آمریکا در کویت هدف قرار گرفت نخست‌وزیر عراق و رئیس‌جمهور آمریکا دیدار کردند تردد نفتکش‌ها از تنگه هرمز متوقف شد / جزئیات گزارش شرکت‌های معتبر رصد ترافیک دریایی ارتش اسرائیل در حال پیشروی به مناطق روستایی درعا و قنیطره است درخواست سناتور‌های آمریکایی برای انتشار تحقیقات حمله به مدرسه میناب واکنش نخست وزیر پاکستان به تحولات یمن و حمله عربستان به فرودگاه صنعا اکانت ترامپ: رئیس‌جمهور آمریکا ساعت ۹ شب پنجشنبه، یک سخنرانی سراسری برای مردم ایالات متحده ایراد می‌کند حمله انصارالله یمن به فرودگاه ابها و منطقه العسیر عربستان نیویورک تایمز: ترامپ از سرگیری جنگ در ایران را به کنگره اطلاع داد

رایزنی لاریجانی با فؤاد حسین درباره پروژه‌های ریلی ایران و عراق

رایزنی لاریجانی با فؤاد حسین درباره پروژه‌های ریلی ایران و عراق دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در بغداد با وزیر خارجه عراق دیدار و درباره پروژه خط آهن شلمچه - بصره و امکان گسترش خط استراتژیک از خسروی به خانقین و بغداد رایزنی کرد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۵ - ۲۰ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 August 11
کد خبر: ۲۸۶۲۶۹

به گزارش راهبرد معاصر، «فؤاد حسین» وزیر خارجه عراق، روز دوشنبه در بغداد میزبان «علی لاریجانی» دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران بود.

طبق بیانیه وزارت خارجه عراق، ۲ طرف در این دیدار ضمن بررسی روابط ۲جانبه، به پروژه خط آهن شلمچه – بصره و موانع تکمیل آن، از جمله پاک‌سازی مین‌ها و سایر موانع، پرداختند و توافق کردند که نهاد‌های ذیربط برای یافتن راه‌حل‌های لازم اقدام کنند.

طرفین ایده گسترش خط استراتژیک از خسروی در ایران به خانقین و بغداد و اهمیت آغاز بررسی این پروژه، به‌ویژه در تقویت روابط اقتصادی، توسعه گردشگری مذهبی و امکان اتصال آن به پروژه جاده توسعه در آینده را بررسی کردند.

فؤاد حسین و لاریجانی در ادامه درباره تحولات منطقه، به‌ویژه وضعیت نوار غزه، خطر اشغال آن توسط رژیم صهیونیستی و تلاش‌ها برای کوچاندن ساکنانش به مصر و همچنین تهدید‌های ناشی از الحاق کرانه باختری و تأثیرات آن بر جهان عرب و ایران رایزنی کردند. تغییرات جاری در سوریه و پیامد‌های آن بر ثبات منطقه نیز از دیگر محور‌های گفت‌و‌گو بود.

۲ طرف بر اهمیت ایجاد سازوکار مشترک همکاری امنیتی در سطح منطقه، بررسی طرح دبیرکل سازمان ملل درخصوص امنیت منطقه، و برگزاری نشست «۶+۲» (کشور‌های شورای همکاری خلیج فارس به‌همراه عراق و ایران) در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل تأکید کردند.

در پایان این دیدار، لاریجانی از مواضع و تلاش‌های وزیر خارجه عراق در جریان جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران قدردانی کرد و سیاست متوازن بغداد در روابط بین‌المللی را ستود./ ایسنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار